SUOMUSSALMEN KESÄTEATTERISuomussalmen kesäteatteri on yksi Suomen suurimmista. Se sijaitsee 10 km Suomussalmen keskustasta etelään, Kaunisniemen kauniissa harjumaisemassa. Katetussa katsomossa on selkänojallinen istuinpaikka noin 1200 katsojalle.
Lainaamme pyllynalusia pehmikkeeksi, mikäli oma istuinalusta on sattunut jäämään kotiin. Lämpiminä päivinä järjestämme alueelle vesipisteitä.

Esitystemme väliajalla on mahdollisuus kahvitella Suomussalmen Eläkeläiset ry:n järjestämissä kahvipisteissä. Alueella on sisävessat sekä invavessa.

Esitystemme liikenteenohjauksesta vastaa Suomussalmen Reserviläiset ja ensiapupisteestä SPR:n Suomussalmen osaston henkilökunta.

Kaunisniemen harjuilla voi myös tutustua Suomussalmen omalaatuiseen luontomatkailukohteeseen Soivaan Metsään.


KUNNON IHMINEN ESITYSKAUSI PÄÄTTYI 7.8.


Työryhmämme kiittää kaikkia hengessä mukana olleita! Erityiskiitokset omille talkoolaisillemme, Suomussalmen eläkeläiset ry:n kahvilaporukalle, Suomussalmen Reserviläisten liikenteenohjaajille ja SPR:n Suomussalmen osaston ensiapuvastaaville. Kiitämme myös ryhmämatkojen järjestäjiä siitä tärkeästä työstä, jota te teette organisoidessanne kulttuurimatkoja muille ihmisille.

Suuri kiitos kaikille katsojillemme! Teitä kävi tänä kesänä huikeat 6 520 henkilöä.KUNNON IHMINEN LAHJOITTI UKRAINAAN 3 622 EUROA


Yhdistys on kehittänyt kesäteatteriaan pitkäjänteisesti. 1 200 -paikkainen katsomo on katettu ja viime kesänä valmistui katto myös esiintymislavan päälle. Tänä kesänä uudistettiin äänentoistojärjestelmä. Viimeiset vuodet ovat olleet koronan vuoksi harrastajateattereille vaikeita. Vuonna 2020 jouduttiin Suomussalmella perumaan koko esityskausi ja viime vuonna katsojien määrä rajoitettiin kolmannekseen. Tänä vuonna esitystoimintaa voi jälleen harjoittaa vapaasti. Koronan suhteen pahin on kenties ohi, mutta maailman muut uutiset ovat huolestuttavia. Ukrainan sota on aiheuttamassa maailmanlaajuisen kriisin. Suomussalmen Näyttämöyhdistys auttaa hädässä olevia lahjoittamalla Kunnon ihmisen sunnuntain 10.7. ensi-illan koko 3 622,00 euron tuoton SPR:n Ukrainan hyväksi -keräykseen.

TÄÄLTÄ LÖYDÄT SUOMUSSALMEN KESÄTEATTERIIN


Karttakuvaa painamalla pääset kesäteatterin Google Maps sijaintiin. Saman sijainnin saat myös lukemalla QR koodia. Kesäteatterin osoite on
Suomussalmen kesäteatteri, Lomakyläntie 25, 89600 Suomussalmi.
KATSO KESÄTEATTERIN ESITTELYVIDEO


KATSO SAARA STRUMIN KESÄTEATTERIN KULISSEISSA VIDEO

KESÄTEATTERI UUDISTUU: NYT MYÖS NÄYTTÄMÖLLÄ ON KATOS


kesäteatteri
Suomussalmen kesäteatteria on kehitetty edelleen. Kesäteatterin näyttämölle on rakennettu kiinteä katos, joka varmistaa kesäteatterin ja muiden alueen tapahtumien onnistumisen sateelta suojassa.

Katetun näyttämön takaosassa on huoltotilat, joissa on esiintyjien taukotila, lavastevarasto sekä pienet tilat tarpeistolle, työkaluille ja näyttämötekniikalle. Näyttämön kattaminen mahdollistaa myös äänentoiston kehittämisen nykyisestään.

Katos on rakennettu hankkeessa, jonka hallinnoijana on Suomussalmen kunta. Rahoittajana on Elävä Kainuu Leader ry. Hankkeen omarahoitusosuudesta vastaa Suomussalmen Näyttämöyhdistys ry.

Rakennustyöt alkoivat kesällä 2020 ja katos on valmis kesällä 2021. Suunnittelija on arkkitehtuuritoimisto H. Pyykkönen, Rakennus- ja LVI-urakasta vastaa Suomussalmen Rakennustoimi Oy, sähköurakoitsijana toimii Manner-Suomen Sähkö Oy.


Copyright © 2022 Teatteri Retikka