TEATTERITeatteri Retikka on Suomussalmen Näyttämöyhdistys ry:n hallinnoima Suomussalmella sijaitseva teatteri, jonka toiminta pohjautuu ammattivetoisesti johdettuun vahvaan, aktiiviseen ja pitkäjänteiseen harrastustoimintaan.Teatterillamme on 2-3 omaa ensi-iltaa vuosittain. Yksi esityksistä on kesäteatterissa vuosittain esitettävä kantaesitysnäytelmä.  

Teatteri Retikan tuottama sisältö ei ole pelkästään teatteria. Se on myös musiikkia, taidenäyttelyjä, stand uppia, tanssia ja kirjallisuutta. Se on korpikainuun olohuone, jonne toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi näkemään ja tekemään!  

Teatteritoimintamme pohjautuu ammattivetoisesti johdettuun vahvaan, aktiiviseen ja pitkäjännitteiseen harrastustoimintaan.

Olemme saaneet kunnian vastaanottaa Yle1:n Valopilkku-kunniakirjan vuonna 2002, Oulun läänin taidetoimikunnan palkinnon vuonna 2007, Paikallislehdistön Antti-patsaan vuonna 2008, Elävä Kainuu Leader-kunniakirjan vuonna 2010 ja Kainuun kulttuuripalkinnon vuonna 2011 sekä Wild Taigan kannustepalkinnon vuonna 2012. Ulla Schroderus palkittiin Pro Kainuu -palkinnolla vuonna 2011. Kaikissa huomionosoituksissa on poikkeuksetta kiitetty paikalliskulttuurin esilleottoa ja sen eteen tehtyä työtä.Copyright © 2024 Teatteri Retikka